Nopea asennus säästää aikaa ja rahaa

Toimitamme kaikki rakennusmateriaalit suoraan työmaalle. Sokkelielementtien, eristeiden, raudoitteiden ja lämmitysjärjestelmän komponenttien oikeat määrät on tarkoin laskettu, hävikkiä ei synny.  Materiaali on esityöstetty tehtaalla, jotta asennus sujuu mahdollisimman nopeasti ja helposti. Jokaiseen kohteeseen laadimme projektikohtaiset piirustukset ja ohjeet.

Seuraamme rakennusprosessia ja neuvomme asennukseen liittyvissä asioissa niin, että työt sujuvat nopeasti ja oikein. Asennusneuvontamme palvelee ja antaa lisätietoja tarvittaessa. Mikäli valitset LEGALETT LaatuPerustus -kokonaistoimituksen, tiimimme vastaa perustusjärjestlmän asennuksesta kokonaisuudessaan.

Legalett-järjestelmän asennusvaiheet ovat:

Maanrakennustyöt1. Maanrakennustyöt
Eloperäinen maa-aines poistetaan ja asennetaan tiivistetty, routimaton murskepeti. Pohjatutkimuksen perusteella Legalett suunnittelee perustuksen joko maanvaraisena, kevennettynä tai paalutettuna. Lopuksi asennetaan salaojat. 
 


Reunaelementtien asennus2. Legalett-reunaelementtien asennus
Reunaelementit pystytetään suoraan murskepedille oikeaan korkoon. Elementti kiinnitetään asennuslaastilla ja tuetaan hiekalla. Kevyt elementti on helppo asentaa mittatarkasti. Valmiit kulmapalat helpottavat asennustyötä. Reunaelementtejä löytyy eri mittaisia kohteesta riippuen. Julkisivupinnoite on jo valmis. Pohjaeristeet asennetaan suunnitelman mukaisesti.


Elementtien kytkeminen3. Reunaelementtien liittäminen toisiinsa
Reunaelementit kytketään toisiinsa ponttiin painettavilla solumuovijousilla. Näin saadaan aikaan tiivis ja suora liitos.
 

Lämmityslaitekotelon asentaminen4. Lämmityslaitekotelon asentaminen
Lämmityslaitekotelo asennetaan paikoilleen lämmityssuunnitelman mukaisesti. Lattialuukku asennetaan valmiin betonilaatan korkoon. Kotelo upotetaan pohjaeristeeseen kohteen piirustusten mukaisesti. Sähköurakoitsija asentaa suojaputket sähköä ja termostaatteja varten lämmityssuunnitelman mukaisesti. LVI-urakoitsija asentaa laitteelle eristetyt tulo- ja menovesiputket, mikäli kohteeseen tulee vesi/ilmanvaihtimella varustettu lämmityslaite. 

 Ilmakiertoinen lattialämmitys5. Lattialämmityksen asentaminen
Ilmakiertoinen lattialämmitys asennetaan kohteen lämmityssuunnitelman mukaisesti. Kanavisto on helppo ja nopea asentaa: putket toimitetaan valmiiksi leikattuina, mutta vaille asennusta. Putket liitetään toisiinsa ruuveilla ja kiinnitetään haoilla. Putket ovat osittain eristetyt lämmityssuunnitelman mukaisesti. Näin saadaan aikaan optimaalinen lämmön jakautuma lattialaattaan.
Vesikiertoinen lattialämmitys6. Lattialämmitysjärjestelmä voidaan toteuttaa myös ilma- tai vesikiertoisena tai sähkökaapeleilla.  
    
 
 
Valu7. Katsastus ja valu
Perustus katsastetaan tyyppihyväksynnän mukaisesti ennen valua. Perustuslaatta valetaan kerralla valmiiksi. 

 

  

 
Työmaalämmitin8. Työmaalämmittimen asennus (optio)
Mikäli lattialämmitysjärjestelmä on ilmakiertoinen, voidaan kohteeseen asentaa LEGALETT-työmaalämmitin. Se kuivattaa tehokkaasti betonilaattaa ja kanavistoa ja lyhentää näin kuivumisaikaa. Lisäksi saadaan aikaan hyvät sisätilaolosuhteet sekä rakennusmateriaaleille että rakentajille rakentamisen ajaksi. Talviolosuhteissa työmaalämmitintä voidaan käyttää valun yhteydessä pitämään yllä betonin lämpötilaa valun jälkeen.


Lämmitysyksikkö9. Lämmitysyksikön asentaminen 
Ilma-, vesi- ja sähkökäyttöisen lämmityslaitteen asennusta varten toimitamme yksityiskohtaiset ohjeet. 
Valittu lattialämmitysjärjestelmä asennetaan kohteen lämmityssuunnitelman mukaisesti. Ilmakiertoisen lattialämmityksen kanavisto on helppo ja nopea asentaa: putket toimitetaan valmiiksi leikattuina, mutta vaille asennusta. Putket liitetään toisiinsa ruuveilla ja kiinnitetään haoilla. Putket ovat osittain eristetyt lämmityssuunnitelman mukaisesti. Näin saadaan aikaan optimaalinen lämmön jakautuma lattialaattaan.