Legalett on kestävä ja taloudellinen lämmitysjärjestelmä

Hyvä asuminen edellyttää turvallista, luotettavaa ja huoletonta lämmitysjärjestelmää. Lattialämmitys on useimpien mielestä asumismukavuuden puolesta paras ratkaisu.  Lattialämmityksen riskit piilevät kanaviston putkistossa tai sähkökaapeleissa. Lattialämmön alla oleva eristeen määrä vaikuttaa suoraan käyttökustannuksiin sekä alapohjan kosteuskäyttäytymiseen.

LEGALETT® perustusjärjestelmä on matalaenergiaratkaisu, joka hyvän eristyksensä ansiosta on ihanteellinen pohja lattialämmitykselle. Kauttaaltaan eristetty laatta varaa tehokkaasti lämpöä ja pitää kosteuden poissa niin itse perustuksesta, lattiasta kuin seinän ja alapohjan liittymästä. Lämpöperustus minimoi lattialämmityksen energiahävikin (U-arvo 0.135). Pohjolan vaativiin sääoloihin kehitetty saumaton, yhtenäinen teräsbetonilaatta toimii myös tehokkaana radonsuojana.

Ilmakertoinen lattialämmitys

Ehdottomasti turvallisin lattialämmitysjärjestelmä on Legalettin kehittämä ilmakiertoinen lattialämmitys. Ratkaisussa yhdistyy vesikiertoisen lattialämmityksen joustavuus lämmönlähteen osalta sekä kuivan ilman tuoma riskittömyys verrattuna veteen ja sähkökaapeliin.

Yksi ilmakiertoisen lattialämmityksen eduista on se, että lämmitysjärjestelmä voidaan ottaa työmaalämmittimen avulla käyttöön heti valun jälkeen. Näin perustuslaatta saadaan nopeasti ja hallitusti kuivattua ja lattian pinnoitustyöt voidaan aloittaa turvallisesti ja lyhyemmässä ajassa.

LEGALETT®-perustuksen energialähteeksi sopii yhtälailla sähkö, lämpöpumppu,  kaukolämpö tai öljy.  Sekä  lämmönlähde että lämmitysyksikkö ovat vaihdettavissa jälkeenpäin, joten voit aina valita eri energiamuodoista edullisimman tai itsellesi parhaiten sopivan vaihtoehdon.

Legalett perustusjärjestelmään voidaan vaihtoehtoisesti asentaa myös vesikiertoinen lattialämmitys tai sähkökaapelit. Nämä asennetaan putki- tai sähköurakoitsijan toimesta yläraudoitteiden päälle ennen lattiavalua.

Takkaliitos

Kun kiertoilmatakka kytketään ilmakiertoiseen lattialämmitykseen, voidaan takan tuottama lämpö siirtää tasaisesti talon koko laattaan ja hyödyntää laatta lämpövarastona. Kun takka ei ole käytössä, hoitaa laatassa oleva lämmitysyksikkö lämmöntuoton automaattisesti.

Perustustyypit

Legalett on ylivoimainen perustusmenetelmä.

Tutustu

Lämmitys

Legalett on kestävä ja taloudellinen lämmitysjärjestelmä.

Tutustu

Tuotteet ja komponentit

Legalett on kestävä ja taloudellinen lämmitysjärjestelmä.

Tutustu